Välkända padelmärket Bullpadel grundades år 1995 i Spanien och de tillverkar i huvudsak padelrack. I sin varumärkesserie så har de bland annat välkända racketena Bullpadel Vertex och Bullpadel Wing. Till en början tillverkade de bara padelrack men idag gör de även padelskor och andra produkter inom sporten som till exempel padelbollar och grepplindor eller överlindor. De är även en av huvudsponsorerna till World Padel Tour, WPT.

Sedan 2005 ägs Bullpadel av det spanska företaget Aguirre & Cía. Huvudkontoret ligger i Madrid, Spanien.

Bullpadel erbjuder fem serier i olika prissegment. Dessa är:

 • Proline
 • Avantline
 • Midline
 • Funline
 • Juniorline
 • Kidline

Proline är Bullpadels premiumsegment rack av högsta kvalitet som också kostar mest bland Bullpadels utbud. De har även en budgetserie som de kallar för Funline med billigare rack som t.ex. Bullpadel Libra 20.

Populära rack med mycket kontroll

Här tittar vi närmare på två storsäljare från Bullpadel som både erbjuder maximalt med kontroll i slagen och erbjuder stor kraft och fart, vilket lämpar sig väl för offensiva spelare. Vi pratar om Bullpadel Vertex 2 och Bullpadel Hack Control, som både är premiumrack som återfinns i Bullpadels Proline-serie.

Bullpadel Vertex 2

Bullpadel Vertex 2 Control är ett av Bullpadels mest populära padelrack. Det är ett runt rack i Proline-serien där du får väldigt mycket kontroll som kommer med en ruggad yta som gör att du kan få skruv och topspinn på dina slag. Det här racket passar dig som har nått en medel till hög spelnivå, och även dig som är elitspelare eller elitmotionär. Rackat används av argentinska padelstjärnan Fede Chingotto.

Den yttre kärnan på består av XtendCarbon 12K, och den inre kärnan av MultiEva. Som alla runda rack så har racket en låg balans, det ligger närmare greppet än för droppformade och diamantformade rack. Racket dämpar slagen bra med en utvecklad teknologi som kallas för Vibradrive. Ramen är gjort av 100% carbon. Till sist så kommer racket med det så kallade Hesacore, ett innovativt grepp an innovative grepp som ska minska vibrationer.

Vertex 2 Control 2020 års modell väger mellan 365-380 gram och har en ramprofil på 38 millimeter.

Föredrar du ett diamantformat rack så kolla in Bullpadel Vertex 2 Comfort. Ett rack som ger mer kraft en Vertex Control.

Bullpadel Hack Control

Bullpadel Hack Control är ett runt padelrack som erbjuder väldigt mycket kontroll. Det är utvecklar för dig som har nått en hög spelnivå, är elitmotionär eller elitspelare. Den yttre kärnan är gjord av carbon Tricarbon och den inre kärnan består av Multi Eva och Carbon Tube. För att motstå vibrationer finns en teknik och system som kallas Vibradrive som ta emot stötar från slagen effektivt.

Hack Control lämpar sig särskilt väl för offensiva spelare. Det är ett riktigt snyggt rack med ett skönt grepp. Proffspelaren Paquito Navarro använder ett rack i Hack-serien. Bullpadels Hack Control levererar år efter år ett riktigt bra rack och för oss som bryr oss i alla fall lite om hur designen på racket så gör det ingen besviken.

Hack Control 2020 års modell väger mellan 365-380 gram och har en ramprofil på 38 millimeter.

Proffs som sponsras av Bullpadel (2020)

Proffs som sponsras av Bullpadel och spelar med deras rack är bland annat

Herrar

 • Paquito Navarro
 • Maxi Sanchez
 • Juan Tello

Damer

 • Cata Tenorio
 • Victoria Iglesias