Med Wilson Bela Pro Padel kommer en ny generation högpresterande padelrack, och är Belas egna val av rack enligt Wilson. Ett rack med överlägsen kontroll, en strukturerad yta ger dig bra spinn på bollen. Fernando Belasteguínn fortsätter att inspirera och imponera med detta racket. Racket har en handledsrem fäst i hantaget som innehåller ”A Belasteguin Gives Never Up” i sin dotters spanska handstil.

Bela Pro är ett av tre racket i Bela-serien från Wilson. De andra två är Bela Elite och Bela Team.

Slagytan

Premium-kol integrerat i ramen maximerar kraften i slaget blandat med en snabb respons.

Firm EVA foam

Fasta skumkärna ger stabila, hårda och snabba slag kombinerat med utmärkt kontroll. Perfekt för medelgoda till avancerade spelare som känner sig bekväma i ett högt tempo med mindre felmarginal.

Arrow-grip

På ytan finns ett pilformat mönster som greppar bollen och ger dig lite extra möjlighet till skruv i slaget.

Shock Shield

Greppet består av en stötdämpande unik blandning av PU och Iso-Zorb gel för att skapa en perfekt kombination som ger dämpad känsla, komfort och dämpning vid varje slag.

Form

Ett diamantformat rack ger en lite större sweet-spot som ligger högre upp på racket vilket passar den aggresiva spelaren, perfekt för hårda smashar

Recension av Wilson Bela Pro Padel

Välsorterade Racketspecialisten har testat racket och här är kortfattat deras omdöme.

Hur funkar racket i defensiven?

Med den styva kärnan och slagytan så även om du inte tar i så mkt så får du inte så mycket respons, racket är lite styvare, vilket kan vara skönt i defensiven. Kommer du rätt i träffen får du bollen dit du vill. Racketspecialisten tipsar om att jobba med fötterna för att komma rätt i slaget och få en bra precision. Kommer du fel så straffas du lite hårdare än om du spelar med Bela Elite.

Hur funkar racket i offensiven?

När den är så styv behöver du slå igenom slaget för att få ut farten, med bra teknik så utvinner du maximal kraft i slaget. Jobbar du inte rätt med fötterna och kommer du lite fel så får du inte samma kraft. Bela Pro Padel rekommmenderas till dig som spelat en del padel och klarar av den formen av styvhet som racket har.

För att ta del av hela omdömet se filmen med recensionen här.

Fakta och jämförelse mellan racketen i serien

Bela ProBela EliteBela Team
Vikt370 gram365 gram370 gram
Nivå av hårdhetStyvNågot mjukareMjukast
PrisnivåMestMellanMinst
Typ av spelareAvanceradMedelNybörjare
Balans mellan
kontroll/kraft
Bra balansLite mer kraft,
mindre kontroll
Mest kraftfull,
minst kontroll av de tre

Spana in närbilder på Wilson Bela Pro

Vill du se närbilder på Bela Pro? Kolla in den här videon, här ser du tydligt designen, slagytans mönsterstruktur, grepp, rackets form och annat.