Många som precis har börjat spela padel eller som provar för allra första gången gör bra i att använda ett runt racket. Det ger bäst kontroll i jämförelse med ett droppformat eller diamantformat padelrack. Balansen i racket ligger långt ner, närmare greppet.

Snabba fakta

  • Stor sweet spot ger stor kontroll
  • Mindre fart i jämförelse med droppformat eller diamantformat
  • Utmärkt val för nybörjare men likväl passar det erfarna spelare

Ett runt rack har en stor ”sweet spot”

Ett runt padelrack har en ganska stor “sweet spot” i mitten av racket. Det gör att det är lätt att spela med eftersom du kan få till en bra träff på en stor del av rackets yta. Du behöver inte direkt träffa precis i mitten av slagytan utan det är mer förlåtande i din bollträff. Därför är racket ofta ett utmärkt val för nybörjaren och kanske dig som inte har en så väl utvecklad hand-öga koordination. Gillar du att försvara dig mer än attackera, så passar det också bra med ett runt racket. Du har bra kontroll och är inte i behov av den extra farten som en droppformat padelrack ger. Eftersom det inte ger lika mycket fart i slagen som rack med andra former så får du inte heller någon jättebra kraft i dina smashar.

Perfekt för nybörjaren

Även om racketformen är perfekt för nybörjare är det heller inte fel för dig som har spelet en hel del. Tvärtom många riktigt duktiga spelare använder ett runt rack. Det ger bra kontroll och till sist får man avgöra själv hur man upplever spelkänslan med just det racket man provar. Hoppas du hittar ett racket som passar just dig.