Ett diamantforrmat padelrack passar erfarna spelare som har en bra teknik och kan hantera kraften i slagen. Racket efterliknar en diamant i formen. Har du spelat mycket med ett droppformat rack och känner att du har både teknik, fotarbete och koordination så kanske det är dags att testa ett diamantformat rack. Det ger förutsättningar för ett offensivare spel med bra fart i slagen.

Snabba fakta om diamantformen

  • Liten sweet spot som ligger långt från greppet
  • Maximal kraft men mindre kontroll
  • För erfarna spelare med bra teknik

För erfarna spelare – ger maximal kraft men mindre kontroll

I jämförelse med runda padelracketar så ligger balansen i racket högre upp och den så kallades “sweet spoten” är mindre. Träffar du utanför mitten så kommer racket att vilja vobbla lite. Detta är inte nybörjarens val då det krävs att du har spelat mycket för att det ska passa dig. Balansen ligger högt upp och ger dig kraft i slagen men i gengäld har du sämre kontroll. Diamantformat rack är proffsens val sägs det.

För att kontrollera kraften och den sämre kontrollen som formen erbjuder behöver du generellt spelat en hel del och du behöver ha en bra teknik. Du behöver han en väl utvecklad hand-öga koordination så att du allt allt som oftast träffar inom ”sweet spoten” för att inte tappa kontrollen över slaget. ”Sweet spoten” är där träffytan är som bäst, den ligger högt upp på ett diamantformat padelracket och täcker in en liggande äggformad yta på övre halvan av träffytan.

En del riktigt duktiga spelare gillar racket för just för den höga balansen som ligger långt från greppet, vilket skapar förutsättningar för riktigt bra fart i slagen. För att dra nytta av formen behöver du behärska alla slag, ha bra teknik och som sagt återkommande träffa bollen inom den mindre “sweet spoten”.

Klarar du av att hantera racket får du riktigt bra förutsättningar för att spela ett aggressivt spel, där du styr spelet och attackerar. Hårda smashar lär inte bli några problem så längre som du träffa i centrum av racket.