Ett diamantforrmat padelrack passar erfarna spelare som har en bra teknik och kan hantera kraften i slagen. Racket efterliknar en diamant i formen. Har du spelat mycket med ett droppformat rack och känner att du har både teknik, fotarbete och koordination så kanske det är dags att testa ett diamantformat rack. Det ger förutsättningar för ett offensivare spel med bra fart i slagen.

Snabba fakta om diamantformen

  • Liten sweet spot som ligger långt från greppet
  • Maximal kraft men mindre kontroll
  • För erfarna spelare med bra teknik

Tre diamantformade rack – för nybörjare, motionär och tävlingsspelare

Länkarna nedan om de tre produkterna är reklam genom annonslänkar.

Padelrack från Head mot röd bakgrund: Head Delta Hybrid Graphene 360

HEAD Delta Hybrid Graphene 360+ – för tävlingsspelaren

Heads Delta Hybrid Graphene 360+ är en del av den senaste serien från Head. Ett bekvämt padelrack därdu får förutsättningar för kraftfull slag med extrem spin tack vare ett strukturerat räfflat lager på ytan vilket gör att man får just det – bra spin i slagen.

Detta racket är uppföljaren till Graphene Touch Delta Hybrid. Padelracket från HEAD är årets toppmodell fast ännu bättre med ännu mer finnesser.

Läs mer om racket hos Padelspecialisten

Padelrack från Head mot röd bakgrund: Head Delta Hybrid Graphene 360

Babolat Reflex – för motionären

Diamantformat rack för dig som vill spela med bra fart i slagen. Tack vare en sweetspot som är placerad högt upp i racket, längre ifrån kroppen, där racket svingas som allra snabbast, så får du bra fart i slagen.

Racket har en mjukare kärna som är mer anpassad till nybörjare och motionärer, där just en mjuk kärna hjälper till med fart i slagen även när spelaren inte slårt så hårt själv

Den mjukare träffytan resulterar i att sweetspot blir extra stor. Det minimerar felträffar och ger ökade förlåtande egenskaper. Perfekt för dig som börjat spela eller som spelat ett tag men vill ha ett lättspelat padelrack med bra kontroll.

Läs mer om racket hos Padelspecialisten

Diamantformat rack från Babolat: Viper Technical

Babolat Viper Technical

Babolat Viper Technical är framtagen för spelaren med en aggressiv offensiv och kraftfulla slag där smash är det ultimate vapnet. Viper Technical levererar med sin design en otroligt explosiv fart som låter spelaren dominera banan med tunga overhead-slag.

Kärnan har Babolats X-EVA Technology. Tre olika lager av EVA ger tillsammans en grym effekt. De två styva yttre lagren ger extra fart vid hårda slag medan ett mjukare inre lager ger ökad felmarginal och komfort på lösare slag.

Läs mer om racket hos Padelspecialisten

Lär dig mer om diamantformade rack

För erfarna spelare – ger maximal kraft men mindre kontroll

I jämförelse med runda padelracketar så ligger balansen i racket högre upp och den så kallades “sweet spoten” är mindre. Träffar du utanför mitten så kommer racket att vilja vobbla lite. Detta är inte nybörjarens val då det krävs att du har spelat mycket för att det ska passa dig. Balansen ligger högt upp och ger dig kraft i slagen men i gengäld har du sämre kontroll. Diamantformat rack är proffsens val sägs det.

För att kontrollera kraften och den sämre kontrollen som formen erbjuder behöver du generellt spelat en hel del och du behöver ha en bra teknik. Du behöver han en väl utvecklad hand-öga koordination så att du allt allt som oftast träffar inom ”sweet spoten” för att inte tappa kontrollen över slaget. ”Sweet spoten” är där träffytan är som bäst, den ligger högt upp på ett diamantformat padelracket och täcker in en liggande äggformad yta på övre halvan av träffytan.

En del riktigt duktiga spelare gillar racket för just för den höga balansen som ligger långt från greppet, vilket skapar förutsättningar för riktigt bra fart i slagen. För att dra nytta av formen behöver du behärska alla slag, ha bra teknik och som sagt återkommande träffa bollen inom den mindre “sweet spoten”.

Klarar du av att hantera racket får du riktigt bra förutsättningar för att spela ett aggressivt spel, där du styr spelet och attackerar. Hårda smashar lär inte bli några problem så längre som du träffa i centrum av racket.