Det lättaste racket att spela med i Wilsons helt nya Fernando Belasteguin-kollektion, Bela Team. Ett rack för en stor målgrupp som är lite snällare och förlåtande om du kommer fel till bollen eller har en inte så fullt utvecklad teknik än. Bela Team har en medelbalans och struktur på ytan med ett pilformat mönster.

Toppfunktionerna inkluderar ett vävt glasfibermaterial för extra stabilitet, ett ytmönster för pilmönster för ökad snurrning och en snygg design markerad med infraröda accenter och Belas signatur.

Bela Team är ett av tre racket i Bela-serien från Wilson. De andra två är Bela Pro och Bela Elite.

Slagytan

Slagytan har en konstruktion av vävt glasfibermaterail som ger en bra stabilitet.

Core EVA foam

En lite mjukare skumkärna ger slagen en dämpad känsla med fin stötdämpning perfekt för dig som söker en blandning av bra känsla och skonsam träff. Slår du lite lugnare så ger den mjukare foamen dig ändå lite fart i slagen – bollen sticker iväg efter träffen just för att det är lite mjukare.

Arrow-grip

På ytan finns ett pilformat mönster som greppar bollen och ger dig lite extra möjlighet till skruv i slaget.

Form

Ett diamantformat rack som ger en lite större sweet-spot högre upp på racket vilket passar den aggresiva spelaren, perfekt för t.ex. hårda smashar.

Recension av Wilson Bela Team Padel

Välsorterade Racketspecialisten har testar alla tre racketerna från Wilson och deras Bela-serie. Här nedan kommer en sammanfattning från recensionen. För att se hela omdömet se den här filmen.

Hur funkar racket i defensiven?

Slår du lugnare så får du mer kraft och fart ut från racket just för att det är mjukt, bollen tar fart lite mer då utan att du själv behöver stå för all kraft. Du tappar lite i precision i och med att du får fart. Är du ny på padel eller gillar en lugn känsla så kompenserar racket lite för en bristande teknik. Även om du kommer fel till bollen har du lite lättare att få bollen dit du vill jämfört Bela Elite och Bela Pro.

Hur funkar racket i offensiven?

Av de tre racketen i Bela-serien så är det här det mjukaste. Har du ett bra tillslag själv så är den lite slö enligt Niklas på Racketspecialisten. När jag tog det lite lugnare så gav racket mer fart själv, berättar han.

Letar du efter att styvare rack där du med bra kraft och teknik sätter mer fart på bollen själv så läs recensionen av Bela Elite eller Bela Pro.

Vem passar racket?

Bela Team passar nybörjare eller dig som har spelat lite mindre. Det är ett lite snällare rack gjort för en större målgrupp. För dig som inte har utvecklat tekniken eller kraften bakom så kommer racket att hjälpa dig mer i ditt spel, och blir således ett bra val mot den bakgrunden.

Fakta och jämförelse mellan racketen i serien

Bela ProBela EliteBela Team
Vikt370 gram365 gram370 gram
Nivå av hårdhetStyvNågot mjukareMjukast
PrisnivåMestMellanMinst
Typ av spelareAvanceradMedelNybörjare
Balans mellan
kontroll/kraft
Bra balansLite mer kraft,
mindre kontroll
Mest kraftfull,
minst kontroll av de tre

Spana in närbilder på racket

Vill du se närbilder på Wilson Bela Team? Kolla in den här videon, där ser du tydligt designen, slagytans mönsterstruktur, grepp, rackets form och annat.