Wilson Bela Elite Padel är ett rack för den kräsne, attackerande spelaren som söker ett fantastiskt rack med riktigt läcker design. Racket har en handledsrem fäst i hantaget. Slagytan och kärnan i racket är något mjukare än Wilson Bela Pro Padel. Racket passar en bred målgrupp från dig som spelar någon gång i veckan till dig som tävlingsspelar.

Bela Elite är ett av tre racket i Bela-serien från Wilson. De andra två är Bela Pro och Bela Team.

Slagytan

Här hittar vi ett strategiskt vävt lager av kolfiber som ger spelaren möjlighet att slå med maximal kraft.

Soft EVA foam

En lite mjukare skumkärna ger slagen en dämpad känsla med fin stötdämpning perfekt för dig som söker en blandning av bra känsla och skonsam träff.

Arrow-grip

På ytan finns ett pilformat mönster som greppar bollen och ger dig lite extra möjlighet till skruv i slaget.

Form

Ett diamantformat rack som ger en lite större sweet-spot högre upp på racket vilket passar den aggresiva spelaren, perfekt för t.ex. hårda smashar.

Recension av Wilson Bela Elite Padel

Välsorterade Racketspecialisten har testat alla tre racketerna från Wilson och deras Bela-serie. Här nedan kommer en sammanfattning från deras recension. För att se hela omdömet se den här filmen.

Hur funkar racket i defensiven?

Ännu större fördel, väger lite mindre, lite mer lätthanterlig, så att du kan tajma och får lite lättare att komma rätt till bollen. Kommer du inte riktigt rätt i träffen så blir du inte riktigt lika hårt straffad.

Hur funkar racket i offensiven?

Ett offensivt racktval, men har du ett bra tillslag så får du mer respons i Bela Pro Padel eftersom kärnan är lite mjukare i Elite. Men offensiva volley så svarar den lika bra. Passar den bredare målgruppen från dig som börjat spela till dig som är tävlingspelare.

Fakta och jämförelse mellan racketen i serien

Bela ProBela EliteBela Team
Vikt370 gram365 gram370 gram
Nivå av hårdhetStyvNågot mjukareMjukast
PrisnivåMestMellanMinst
Typ av spelareAvanceradMedelNybörjare
Balans mellan
kontroll/kraft
Bra balansLite mer kraft,
mindre kontroll
Mest kraftfull,
minst kontroll av de tre

Spana in närbilder på racket

Vill du se närbilder på Bele Team? Kolla in den här videon, där ser du tydligt designen, slagytans mönsterstruktur, grepp, rackets form och annat.