Vad är det som gör att Padeltennis är så populärt? Varför har sporten vuxit så otroligt mycket på kort tid?

Racketsporter har länge varit populärt i Sverige. Vi har ett stort antal utövare av tennis, bordtennis, badminton och även squash. Padeltennis är lite som en blandning mellan tennis och squash. Det är relativt enkelt att spela så alla kan vara med oavsett förkunskaper. Ung som gammal. Det är också en i allra högsta grad social sport där fyra spelare träffas och deltar tillsammans. Padel är inte alls lika svårt att spela som t.ex. tennis så tröskeln för att komma igång är avsevärt mycket lägre. De allra flesta kan prova på det och på senare tid har utbudet av platser som man kan spela på öka markant. Små städer har ofta en hall och i lite större städer finns det många gånger flera hallar att att spela på.

Går vi in lite på spelet och jämförelse med tennis så har man i tennis en enorm fördel om man har en bra serv och en bra retur. I padel får man bara serva underarmsserve och serven är inte lika viktigt som i just tennis. Du behöver inte heller vara lika rörlig, smidig och stark, det är självklart bra att vara det, men då ni spelar två personer på en mindre yta, kommer saker som strategi och samarbete med din padelpartner att spela stor roll i hur framgångsrik du är.

En padelboll har heller inte lika hårt tryck som en tennisboll. Den mjukare padelbollen gör att bollen inte tar fart lika snabbt från racket, och det faktum att padel spelas i en bur gör att om du ofta hinner ta bollen när de studsar på väggen. I tennis sticker ju bollen iväg och är du inte på plats så har du ingen chans att returnera bollen.

När det gäller poängräkning så är det samma som i tennis kan du räkningen i tennis så kan du den i padel.

Utmärkt motionsform

Många som testar padeltennis fastnar för det och tycker det är en alldeles utmärkt motionsform. Det är en krävs så klart skicklighet och mycket träning för att blir bra, men de flesta tycker nog det bara det är riktigt roligt att spela en timme i buren med sina kompisar.